Creëer de look op je bruiloft; terracotta

De natuurlijke look

bohemian bruiloft rotan meubels met terracotta
Designer & Stylist: @alexa.elizabeth.design Photographer: @brunakitchenphotography

De klassieke terracotta-tint is prachtig te combineren met natuurlijke materialen. Denk aan combinaties van terracotta met meubels van rotan en hout, tapijten van sisal en andere natuurlijke materialen zoals linnen. Maak het geheel af met planten. Vooral pampas gras en droogbloemen doen het erg goed in combinatie met terracotta.

Richt je receptie of borrel uurtje in met rotan lounge meubilair, mooie rotan stoelen of bankje voor de ceremonie. Ook op tafel kun je eenvoudig de natuurlijke look terug laten komen door bijvoorbeeld sisal placemats. Een prachtige combinatie samen!

bohemian bruiloft rotan meubels met terracotta
boho rotan met terracotta
terracotta met rotan meubel decoratie kussen sabra cactus

Elegant

Terracotta krijgt een hele elegante uitstraling wanneer je de kleur combineert met luxe materialen. Denk bijvoorbeeld aan velours, goud en bijvoorbeeld marmer. In deze stijl is terracotta vaak wat roder of paarser van kleur en dat geeft het interieur een mooie warme sfeer.

Dek de tafel met mooi linnen voor een elegante basis. Kies luxere stoelen zoals de thonet, crossback of ghost chair want de juiste stoel maakt een grote impact op de look and feel. En kies een luxe bestekset zoals goud of koper.

terracotta luxe uitstraling linnen
terracotta tafelloper tafelstyling met linnen bruiloft

Ton sur ton

Terracotta kan ook mooi worden toegepast in ton sur ton. Dat houdt in dat je meerdere tinten uit dezelfde kleurfamilie combineert. Doordat terracotta zoveel verschillende nuances kent, van oranje, rood, roze naar paars, kun je hiermee alsnog een heel spannend geheel creëren. Dit kan zowel met natuurlijke materialen, als de luxe look met rijke stoffen en materialen.

Dit kun je toepassen in bijvoorbeeld de backdrop van je bruiloft door verschillende kleuren bij elkaar te plaatsen. Dit geeft een kleurrijk geheel. En ook in items zoals de uitnodiging en taart.

terra roest kleur bruiloft backdrop
maeandco creative
terracotta taart ton sur ton
Designer & Stylist: @alexa.elizabeth.design Photographer: @brunakitchenphotography

Contrast

Heb je wat meer lef? Dan kun je terracotta heel goed combineren met koele of contrasterende kleuren, denk aan groen of blauw. Zo kun je heel gemakkelijk de warme terracotta sfeer wat meer pit of frisheid geven. Dit geeft een heel verrassend effect, van chic tot mediterraans.

Dit kan je toepassen door je uitnodigingen meer kleur te geven. De backdrop met kleurrijke stoffen te gebruiken. Kussens in verschillende kleuren. Op tafel kun je kiezen voor kaarsen of servetten in een contrasterende kleur.

maeandcocreative tafelsetting met terracotta kandelaren en tafelloper
maeandcocreative

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag voor je eigen bruiloft. We hebben zelf ook veel mooie items in terracotta kleuren. Bekijk ze hier.

En wat betreft de styling; heb je vragen of kom je er niet uit wat nou bij jullie past? Wij helpen jullie graag dus neem gerust contact met ons op!

Deel met je vrienden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *