5 tips voor je wedding styling

Styling wordt een steeds belangrijker onderdeel van een bruiloft. Hiermee kun je een gave sfeer en onvergetelijke belevenis creëren. Een dag om nooit meer te vergeten en een echt mooi trouwfeest. Meer weten over de styling van een bruiloft? Dé 5 tips op het gebied van ‘Wedding Styling’ lees je in deze blog!

1. Flowers all over 

De tijd van truttige bruidsboeketjes is voorbij! Bloemen zijn een echte aanvulling op de styling van een bruiloft. Naast de ‘standaard’ bloemen zoals het bruidsboeket en de corsages wordt er steeds meer aandacht besteed aan bloemen als onderdeel van de styling. Je kunt een prachtige bloemenkrans of losse bloemen in je haar steken, een backdrop met mooie bloemen versieren, lange tafels met bloemcenterpieces en zelfs bloemen op de bruidstaart. Vergeet trouwens niet de bloemen voor op de sta- en bijzettafels. Die worden nogal eens over het hoofd gezien, maar zonder is het echt een kaal gezicht. Tip: een aantal grote boeketten als eye-catchers hebben een groot effect!

2. Love shine a light!

Verlichting is héél belangrijk voor de sfeer op je bruiloft. Met (sfeer) licht kan je een ruimte in een hele andere setting krijgen. Partylights voor een festival/boho sfeer en kaarsen voor het romantische sfeertje! Is het niet op de locatie aanwezig? Huur het dat gewoon! We hebben zelf een leuk assortiment van windlichtenkandelaren en theelichtjes. Dan hoef je ze niet zelf aan te schaffen.

3. Dare to be you!
Kies een stijl wat bij jullie eigen smaak past. Op die manier komt jullie persoonlijkheid in de dag terug en zullen jullie gasten dit ook zo beleven. Laat je hierbij niet leiden door wat anderen om je heen zeggen, maar kies samen een kleur, sfeer en stijl die bij jullie passen. Durf daarbij out of the box te denken en voor iets niet-standaards te gaan. Het is juist tof om je gasten te verrassen met een stylish, eigentijdse en authentieke bruiloft in plaats van wat iedereen om je heen al doet. Zo wordt het een bruiloft waar nog lang over nagepraat wordt!

4. Sign, sign, sign
Een trend die nog steeds aanwezig is: SIGNS! Met andere woorden: een mooi welkomstbord voor de gasten met de namen van het bruidspaar en datum, bordjes die verwijzen naar de plek van de ceremonie, diner of het feest. Zo geef je je gasten een feestelijk welkom en wordt direct de toon van het feest gezet. Denk ook aan persoonlijke naamkaartjes voor het diner! Tip; hoe leuk is het om handgeschreven persoonlijke note van de bruid en bruidegom te krijgen.

5. Tafeltje dek je

Wat biedt de locatie al aan servies en linnen? En werkt het voor jou? Veel locaties hebben standaard witte tafelkleden met witte servetten. Maar juist details zoals servetten, mooi servies en bestek kan veel effect hebben op de look and feel van je dinertafel. Huur zelf mooi servetten, goud/koper/zwart bestek en mooie cocktailglazen voor het proostmoment. Je zult zien dat dit echt impact maakt en kleur geeft aan het geheel.

Keuzestress? Kun je zelf door de bomen het bos niet meer zien? Heb je hulp nodig bij je het maken van de juiste keuzes en creëren van een mooie styling. Laat het dan over aan een professioneel stylist. Contact ons via hello@velvetgreenrentals.nl om te bespreken hoe we je kunnen helpen.

 

Deel met je vrienden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *