Nat weer op je trouwdag, zo regel je een goed plan B!

Dus je hebt je droomhuwelijk tot in het kleinste detail gepland – maar heb je je ook voorbereid op een slecht weersvoorspelling? Aangezien het zowel in de herfst en wintermaanden maar ook zeker in de zomer maanden kan regenen, wilden we onze tips delen voor het omgaan met regen op je trouwdag. Blijf lezen, want we delen precies hoe je kunt voorkomen dat een natte weersvoorspelling je feest verpest!

Hoewel regen op je trouwdag eigenlijk wordt gezien als een symbool van geluk, kan het ook tot last-minute stress leiden! Met dit in gedachten is het belangrijk om een ​​solide Plan B te hebben en openlijk te communiceren met je leveranciers om de beste uitkomst te vinden voor regen, hagel of zonneschijn.

Kies je trouwlocatie verstandig


Als je je zorgen maakt over regen op je trouwdag, raden we je aan hiermee rekening te houden bij het kiezen van je trouwlocatie. Hoewel buitenbruiloften absoluut prachtig zijn, kunnen ze een stuk moeilijker zijn om te navigeren met een natte weersvoorspelling.

Het goede nieuws? Er zijn tal van locaties die zowel binnen- als buitenruimtes bieden, dus je kunt flexibel zijn, afhankelijk van het weer. Suggesties voor binnenlocaties nodig? Neem contact op met ons team en we kunnen onze vertrouwde aanbevelingen delen.

Maak een solide back-upplan

Hoe graag je ook droomt van een blauwe lucht op je trouwdag, het weer is helaas onvoorspelbaar! Om last-minute stress te voorkomen, is het zo belangrijk om een ​​back-upplan te hebben dat gemakkelijk op de dag kan worden geïmplementeerd.

Praat eerst met jullie locatie over de verschillende opties die ze beschikbaar hebben voor nat weer. Als er geen overdekte plaatsen beschikbaar zijn, moet je misschien overwegen om voorlopig een feesttent of tent te boeken. Als je ceremonie het enige is dat buiten plaatsvindt, kun je misschien een back-uplocatie vinden zoals een hal of kapel om dit deel van je dag te organiseren.

Als je met een weddingplanner werkt, kunnen ze dit allemaal voor je regelen, waardoor je gemoedsrust krijgt terwijl je een heleboel stress verlicht!

Communiceer met jullie leveranciersteam

Als er regen wordt voorspeld voor je trouwdag, moet je contact opnemen met al je trouwleveranciers om je Plan B te bevestigen. Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van het back-upplan en weet wie het beste aanspreekpunt is op de dag. Je kunt ook een versie voor nat weer van jullie draaiboek maken en deze in de week voorafgaand aan jullie bruiloft naar alle leveranciers sturen.

Zorg ervoor dat je een deadline stelt voor wanneer je de laatste oproep moet doen, en laat het je leveranciers weten zodra er een beslissing is genomen. Nogmaals, het werken met een weddingplanner kan dit veel gemakkelijker maken, omdat zij namens jullie met jullie leveranciersteam kunnen communiceren.

sailcloth tent bruiloft regen

Overweeg een stretchtent

Tuinhuwelijken zijn altijd mooi, maar voor je gemoedsrust kun je overwegen om vanaf het begin een mooie feesttent te boeken. Een tent met open zijkanten laat die dromerige uitzichten nog steeds door, zodat je nog steeds het gevoel hebt dat je bruiloft buiten wordt georganiseerd – alleen met wat extra bescherming!

Haal buiten naar binnen

Als je je bruiloft op het laatste moment naar binnen moet verplaatsen, maak je dan geen zorgen – je kunt het nog steeds net zo magisch laten voelen! Alles wat je voor buiten had gepland, inclusief jullie bloemstukken, meubels en andere decoraties, kun je dat binnen namaken. Jullie leveranciers zullen hun magie kunnen gebruiken om jullie binnenruimte ongelooflijk speciaal te maken.

Laat het je dag niet verpesten

Tot slot, laat de regen je dag niet bederven! Omarm het weer zo goed als je kunt, maak van de gelegenheid gebruik voor een aantal fantastische foto’s en geniet van elk moment met je dierbaren.

Ben je momenteel bezig met het plannen van je bruiloft? We helpen je graag om er iets bijzonders van te maken! Bekijk onze collecties voor meubelverhuur online of neem contact op met ons team voor een offerte. Hulp nodig bij de organisatie dan raden wij weddingplanner en styliste NINA weddings aan.

Deel met je vrienden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *