7 voordelen van het huren van je bruiloft decoratie

Een van de leukste onderdelen van het plannen van de bruiloft is de locatie aankleden met mooie decoraties. Dank je, Pinterest, voor alle inspiratie voor een geweldig mooie bruiloft. Maar hoe ga je in de praktijk zorgen dat je ook al die toffe items vind. Je kunt natuurlijk allerlei slingers of bellenblaas kopen of veel DIY-projecten starten. Maar let’s be honest. Op die manier krijg je niet de bruiloft van je dromen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ga je bruiloftstyling huren! In deze blog vind je de voordelen van het huren van de bruiloftstyling.

1. Huren is voordeliger

Allereerst kan je ontzettend goed besparen op de kosten door de decoratiematerialen niet allemaal aan te schaffen, maar te huren. Het is eigenlijk ook best jammer als al deze materialen na een dag verstoffen en weer verkopen lukt niet altijd. Alles kopen als een sentimentele herinnering aan de meest belangrijke dag van je leven is misschien verleidelijk – het is tenslotte een investering, toch? Maar ga je het later echt gebruiken? Van de stoelen tot de bewegwijzering, soms is het eigenlijk een goedkopere, voordeligere en minder stressvolle optie om je huwelijksdecoraties te huren.

2. Je zit zelf niet met de troep er na

Het is allemaal leuk en aardig om een bankje, 100 borden en een houten prieel te kopen om je ceremonie-ingang te versieren, maar waar bewaar je ze daarna? Want ja wat doe je met alle overgebleven spullen die je waarschijnlijk toch nooit meer gaat gebruiken? Wanneer je decor huurt wordt alles netjes opgehaald, meegenomen, en opgeslagen tot het volgende feest zich aandient. Het zijn kwaliteitsartikelen, dus het zou een verspilling zijn om ze weg te gooien. Door te huren bespaar je je al die moeite om het op te slaan (past dat nog wel in je garage?) of wekenlang proberen te verkopen via Marktplaats(waar je vaak nog maar minimaal voor krijgt). Huren zorgt ervoor dat pasgetrouwden niet vastzitten aan nutteloze bruiloftsattributen, in de hoop ze te verkopen en hun geld terug te verdienen.

3. Maakt je bruiloft uniek

Natuurlijk kun je gebruik maken van wat de locatie aan servetten heeft, of de standaard stoelen. Maar wil je een unieke bruiloft die past bij je smaak dan kun je ervoor kiezen om zelf materialen te huren. Je hoeft niet gelijk de complete inboedel te vervangen van de locatie. Je kunt ook kiezen voor een paar grote erecatchers zoals een prachtig prieel en love seat voor jullie twee, leuke tapijtes, poefjes en kussentjes om de boel op te fleuren, de tafel dekken met modern of luxe bestek en servetten in de laatste trendkleuren en de entree personaliseren met een welkomstbord. Maak je eigen mix en match en maak je bruiloft uniek!

Goud bestek en terracotta servet huren bruiloft of event Lora Photography
Lora Photography

4. Geen gesjouw met spullen

Het is noodzakelijk om alles zelf te doen. Het is mogelijk om de items te laten bezorgen en op te laten halen. Daarnaast is er als je wilt een mogelijkheid dat we alles installeren en stylen. Een extra fijne service waarbij wij het aankleden van jullie feest of evenement op ons nemen. Je hoeft dus niet zelf uren te besteden aan stylen, slepen met dozen en op ladders te klimmen. Jij kan gerust met een drankje in je hand nog even relaxen. Wanneer het feest voorbij is, wordt het ophalen ook rechtstreeks bij de locatie geregeld en uitgevoerd – zodat jullie -de newly weds en jullie naasten- zich geen zorgen hoeven te maken over wie het meubilair zou moeten ophalen.

5. Je haalt het maximale uit jullie huwelijksbudget

De kosten bij kopen van bruiloftsdecoraties kan snel oplopen. En neemt daardoor weer geld weg aan andere categorieën waar je geld aan zou kunnen besteden. De meeste verhuurbedrijven rekenen een lagere prijs voor decor dan wanneer je het zelf koopt, omdat ze items meerdere keren verhuren om hun geld terug te verdienen. Door je decor te huren, bespaar je zo geld om je evenement er mooi uit te laten zien!

Tip: Wil je het gebruik van jullie huuritems nog meer maximaliseren? Praat met je weddingplanner of -stylist over het eventueel hergebruik van jullie verhuur tijdens het evenement! Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bij de receptie een deel van jullie ceremoniedecor hergebruikt.

6. Verantwoord en duurzaam

Persoonlijk ben ik hier een grote voorstander van! De styling huur je en dat betekent dat alles na afloop van je bruiloft weer teruggebracht wordt en daarna natuurlijk opnieuw gebruikt door andere bruidsparen. Super verantwoord! Best zonde namelijk als er na de bruiloft niets meer gedaan wordt met de zelfgemaakte en aangeschafte slingers, tekstborden e.d., toch? Een klassiek 60-delig servies is vast niet iets wat je dagelijks gebruikt… tenzij je een restaurant wilt openen. Maar die kans schat ik vrij klein in, dus huren is de ideale oplossing!

7. Het is onweerstaanbaar!

En naast al die voordelen is dit misschien nog wel de hoofdzaak: het is fantastisch, prachtig mooi! Daar ben je het wel met me over eens hé?! Als je je decoraties huurt bij Velvet Green, heb je toegang tot de beste kwaliteit en meest on-trend decoraties in Nederland – allemaal op één plek.

Van toffe backdrops, de mooiste bankjes, servetten in trendy kleuren en meer. Het beste van alles is dat ons assortiment is gerangschikt volgens hetzelfde kleurenpalet, zodat je een samenhangend thema kunt creëren waarbij al jullie hoofdelementen bij elkaar passen: te gemakkelijk!

Tip: maak een zorgvuldige planning wanneer je de locatie(s) gaat aankleden en dubbelcheck of je alles hebt. Zodat je niet, zoals ik, een dag voor je bruiloft, met het zweet op je kop, door de stad vliegt, omdat je nog iets nodig hebt.

Huur prachtig bruiloft decoratie bij Velvet Green

Bij Velvet Green is het ons doel om jullie weddingplanning zo stressvrij en moeiteloos mogelijk te maken. We hebben een grote selectie aan decoraties voor elk thema, elke locatie of stijl. Je bent dus vrij om jullie trouwdag precies zo in te richten als je die voor ogen had. Bekijk onze collectie aankleding voor bruiloften en evenementen en geniet van de nieuwste trendy items op uw grote dag.

We zijn in de eerste plaats een verhuurbedrijf voor bruiloften, maar als je iets wilt huren voor jullie aanstaande babyshower, 21 diner of zelfs eerste verjaardag, dan ben je van van harte welkom. Al deze belangrijke mijlpalen hebben de afgelopen jaren immers dezelfde status gehad als een once-in-a-lifetime viering.

Bekijk onze gehele collectie hier.

Deel met je vrienden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *